maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Production problems ...

Jos joltakin propellipäältä menee herne nenään, niin ei paljoa kiinnosta. On avauduttava siitä asiasta, että kaikkien palvoma WordPress on ihan paska. Ennen kuin nykyiset serveriongelmat alkoivat käytin vanhempaa versiota kyseisestä alustasta. Siinä paskassa ei tietenkään ollut minkäänlaista sisäistä "export" -toimintoa, jolla olisi voinut saada vanhat postaukset suojaan kovalevylle. Kyseinen toiminto näyttää olevan kaikissa muissa nykyaikaisissa alustoissa. Bloggerikin näyttää olevan WP:tä parempi vaihtoehto.

Otin tietokannasta kopion ja imppasin kaikki kamat serveriltä turvaan. Uuteen WordPressin versioon vaihdettua ei näitä tavaroita saanut upattua millään. Jos jollakin on jokin hyvä keino tämän aikaan saamiseksi, niin otetaan neuvoja vastaan.

Tällä alustalla pysytään niin kauan kuin nykyiseltä serveritilan tarjoajalta menee alustan saamikseksi pystyyn. Viikkokaupalla taas odotetaan, että joku nimipalvelimen vaihto onnistuisi. Tiedä taas missä kohdassa se pullonkaula tällä kertaa sijaitsee. Voisinko saada edes yhden kokonaisen vuoden ilman kohtuuttomia ongelmia ja myöhästelyjä. Tai edes yhden kontaktin, joka ottaa vastuun sekä potkuni perseille ...

Ja sitten tulevaan. Alla viimeisin headerin hahmotelma. Katsotaan nyt millä ulkoasulla palataan oikeaan kehään ... vittu!!

3 Comments:

Blogger Kuraattori said...

Mistä WP versiosta mihin yritit saada kantaa upattua? Tuo onnistuisi kenties niin että tekee tyhjän blogin aiemmalla versiolla, päivittää sen siihen kohdeversioon ja ottaa sitten kannan talteen ja siirtää palveluntarjoajallesi?

5:24 ap.  
Blogger Janne Toivoniemi said...

Jeps. Pitää varmaan vaivata palveluntarjoajaa sitten kun hän tulee lomalta takaisin töihin. Paska alusta siitä huolimatta ...

8:27 ap.  
Blogger Nikke said...

Se on totta että ennen versiota 2.1 WP ei sisältänyt natiivia tapaa tehdä blogista exporttia. Laajennuksia kyllä löytyi ennen sitäkin versiota jotka tämän pystyivät tekemään. Ja kannan varmuuskopiointi toimii aina.

Versiosta 2.1 lähtien WP:ssa on natiivi export-toiminto ja importointia usealta alustalta (mm. Bloggerista).

9:03 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home